GRAFIEK MET TRADITIE EN SPIRIT

A QUESTION OF BALANCE (2004) - Waterverf op papier - 30 x 20 cm.  -  € 250,-

 

Klik op de afbeelding om terug te gaan of klik hier

 

questionofbalance2004 Het thema van dit werk is gebaseerd op het conceptalbum van The Moody Blues "A question of balance" (1970). De tekst in de slangvormige rand van dit schilderij is een citaat uit de laatste song op dit album, "The balance". Het leek wel eens een uitdaging om twee verschillende schriftsoorten hierin met elkaar te combineren: de tekst is zowel geschreven in ons 'Latijnse' alfabet als in de Angelaksische futhark, een Runenalfabet van 33 tekens dat tussen de 6e en de 9e eeuw in het Angelsaksische Engeland werd gebruikt.

Het Yin/Yang symbool in het midden leek me voor de boodschap van de tekst de meest perfecte visualisatie. Op het eerste gezicht is dit symbool natuurlijk een vreemd motief , omdat het geen enkele relatie heeft met de Keltische en Vikingstijl-motieven die ik ook hier gebruik ( slang, vlechtwerk), maar in dit schilderij stond ook niet de historische authenticiteit voorop: ik wilde een schilderij maken dat de boodschap van een tekst zo goed mogelijk ondersteunde. Het geheel is ook hier net als in mijn eerdere werk "Wicca vier elementen mandala" bedoeld als een hulpmiddel bij gebed dan wel visualisatie bij magie of meditatie.

Wilt u het origineel, of een reproductie van dit werk bestellen als poster dan wel een set van 10 ansichtkaarten? Neem dan contact met mij op.