GESCHIEDENIS LEEFT DOOR WAT U BELEEFT

RUNENSCHRIJVER

 

Deze activiteit is uitsluitend op de vikingen gericht, de vroegere bewoners van de Skandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden. vikingrunenschrijver2We kennen ze natuurlijk vooral uit het beeld als stoere, ongenadige rovers die met hun drakenschepen gedurende hun hoogtijdagen (van het jaar 789 tot 1066) dood en verderf over Europa zaaiden, maar de vikingen hadden nog meer kanten.

Viking-runestones2

 

Vooral de kant van hun vakmanschap met stugge materialen als hout, steen en leder wil ik hiermee aan de kinderen presenteren. Het onderwerp van deze activiteit is hetzelfde als die van de lessen die ik voor het basisonderwijs heb ontwikkeld.

 

Aan de hand van een kleine uitleg over het kostuum van mijn vikingpersonage, Adalrik Eldir Asmundsson, geef ik een kleine workshop over het schrijven met runen. Dit is zodanig laagdrempelig opgezet dat dit ook zonder kennis van het runenschrift een leuke activiteit is.

 

Deze runen worden naar keuze in een hanger van (fimo)klei of van leder verwerkt. De materialen en gereedschappen hiervoor kan ik allemaal meenemen.

 

 

Wilt u meer weten, of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.